Kweeknummer ME22
Hoe het is begonnen !
Als kind ben ik er vanzelf ingerold. Bij mijn geboorte was mijn vader al bezig met het kweken van kanaries. Toen het na een aantal jaren wat minder goed lukte met de kanaries zijn we gestopt met kweken. Na een bezoek aan de plaatselijke vogelshow vond ik grasparkieten eigenlijk veel leuker. In 1975, op 11-jarige leeftijd, ben ik samen met mijn vader begonnen met het kweken van grasparkieten.
Mijn eerste engelse grasparkieten kwamen bij Jan van der Salm vandaan, een toenmalig vooraanstaand kweker uit Naaldwijk. In de daarop volgende 30 jaar hebben wij ons opgewerkt tot top-kweker bij de PSC (Parkieten Special Club). In die tijd zijn we ook tweemaal Nederlands Kampioen geweest bij de landelijke show in Apeldoorn. Mijn vader is in 2001 overleden.

Daarna volgde een minder geslaagde periode door de scheiding van mijn voormalige echtgenote. Helaas was ik toen genoodzaakt om mijn vogels op te ruimen.

In 2010 ben ik opnieuw aan deze hobby begonnen.
Ik kocht toen weer nieuwe vogels bij A. Hoek uit Spijkenisse (waar mijn huidige spangels nog van afstammen) en van W. Hattink uit Diepenveen.

Momenteel ben ik weer “top-kweker” bij de PSC en “kweker” bij de NGC (Nederlandse Grasparkieten Club). Door de aandacht en mijn inzet zie ik de kwaliteit van mijn vogels elk jaar omhoog gaan. Tegenwoordig heb ik ook importvogels (rechtstreeks uit Engeland) om de spanglelijn te verbeteren.
krantenartikel.png